30 Haziran 2013 Pazar

Bitirdiğim Ürünler ✿ Mayıs-Haziran 2013

Haziran ayında blog yazımına biraz ara verince Mayıs ayında bitirdiğim ürünleri Haziran ayındakilerle birleştirip yazmaya karar verdi. Öyle olunca da biraz ürün birikmiş oldu.
  • Bioderma Sensibio H2O Misel Solüsyon Eminim herkesin bildiği, benim de en sevdiğim makyaj temizleme solüsyonu. Yeni pompalı kapaklı versiyonlarından almak istiyorum ama bulamadım henüz, bir de benzer bir ürün olan Yves Rocher Pur Bleuet nazik makyaj temizleyicisini bitirmem lazım alabilmem için.
  • Skincode Extra Gentle Skin Refiner (Ekstra hassas cilt yenileyici) Maskesi Skincode'un en sevdiğim ürünlerinden. Kimyasal peeling yapan bu maske cilde zarar vermeden ölü derilerinizden güzelce arınmanızı sağlıyor. Ardında yumuşak bir cilt bırakıyor. Denediğim bir-iki ürün var, onlardan memnun kalmazsam kesinlikle tekrar alacağım bir ürün.
  • Lush It's Raining Man Duş Jeli Kokusu Honey I Washed The Kids ile neredeyse aynı olan, bal ve karamel kokulu harika bir duş jeli. Tatlı kokuları seviyorsanız bayılacaksınız. Köpürmesi, temizlemesi de çok güzel. Kesinlikle tekrar alacağım bir ürün.
  • Yankee Candle Cherry Blossom Mum Kiraz çiçeği kokulu bu mum Yankee Candle'ın sevdiğim mumlarından. Baymayan hoş bir kokusu var. Ama elimdeki mumlar bitmeden yeni mum almamaya karar verdim, koyacak yer bulamıyorum :). Bir kaç mum bitirdikten sonra tekrar alabilirim.
  • Lanvin Eclat D'arpege Parfüm Geçen sene tam boyunu bitirdiğim bu parfümün küçük boyunu çantamda taşımak için almıştım. Bittiğine seviniyorum açıkçası. Asla kötü kokmuyor ama ben biraz sıkıldım. Leylak ve çay yaprağı kokusu ağırlıklı, çiçeksi, yumuşak bir parfüm. Hoş bir parfüm ama bıktığım için şimdilik almak istemiyorum.
  • Lancome Genifique Youth Activator Serum Minik boyuyla çok bir şey anlayabildiğimi söyleyemeyeceğim ama nemlendirdiğini, yumuşattığını hissettim. Büyük boyunu deneyebilirim, şimdilik emin değilim.
  • Estee Lauder Time Zone Çizgi ve Kırışıklık Azaltıcı Krem Daha önce aldığım Advanced Night Repair serumu ve göz kremi içeren bir setin parçasıydı. Kırışıklık azaltma konusunda bir şey söyleyemiyorum ama nemlendirme özelliği gayet güzel bir krem. Kıvamlı ama çabuk emiliyor. Beğenerek kullandım ama elimdeki diğer kremler bitmeden tekrar almayı düşünmüyorum.
  • Lush I Love Juicy Şampuan Daha önce burada bahsetmiştim bu şampuandan. Temizleme özelliğinden çok memnunun ama saç derim biraz problemli. Şimdilik başka bir şampuan deniyorum.
  • Sephora Instant Moisture (Anlık Nem) Maskesi Daha önce burada biraz bahsetmiştim bu maskeden. Bana göre suyu biraz fazla geldiğinden (bir hayli akışkan oluyor maske) suyunu biraz az koyup denedim, kıvamını daha çok beğendim ama nemlendirme özelliğini ne yazık ki yeterli bulmadım. Tekrar almayı düşünmüyorum.
  • Vichy Aqualia Thermal Nemlendirici Krem Hafif bir krem olmasına rağmen nemlendirme özelliği yüksek bir krem. Çabuk emiliyor, cildimi de yatıştırdı. Güzel bir ürün.
  • Garnier Kapatıcı Göz Roll-on Uzun süredir öylece duruyordu, artık atayım dedim. Aslında kapatıcılığı güzel bir ürün ama rengi bana biraz koyu geldiğinden kullanmadım.
  • Bioderma Hydrabio Nemlendirici Maske Losyon kıvamında, cildinize yoğun bir halde uygulayıp 10 dk. kadar beklediğiniz daha sonra sildiğiniz bir maske. Kuru ciltler için ilk bir hafta hergün kullanılması tavsiye ediliyor. Sık kullanıldığında cildi güzel nemlendiren bir ürün. Kıvamı güzel, kullanımı da çok kolay. Ama eğer cildiniz çok kuru ise daha kuvvetli bir ürün tercih edin derim.

29 Haziran 2013 Cumartesi

Essence Floral Grunge Koleksiyonu

Floral Grunge Koleksiyonu pek şirin ürünler içeren bir koleksiyon. Benim aldığım ürünler haricinde koleksiyonda 2 adet 4'lü far paleti, mini lipgloss seti, saç bandı, 3 adet oje ve pudra formunda saç boyası bulunuyor. Gelelim benim aldıklarıma...
 Studdenly I see, tekrar kullanılabilen, yapıştırılan eyeliner bantlarından. Kadifemsi bir dokusu var. Minik metal taşlı olan çok hoş görünüyor, umarım gözde de güzel duruyordur.
 No bed of roses, yapışkanlı geçici dövmelerden. Kullanmak istediğiniz deseni kesip üzerindeki jelatini çıkartıyorsunuz. İstediğiniz yere yerleştirip 20-30 sn. bekledikten sonra kağıdı çıkartıp kurumasını bekliyorsunuz.
Ben dayanamadım, hemen birini denedim el bileğimde. Bakalım ne kadar dayanacak :)
Be flowerful, şeftali/mercan rengi, yaz ayları için ideal güzel bir allık. İçinde minik pırıltılar barındırıyor. Yanaklarda çok hoş duruyor.
 Essence Be Flowerful Allık
 Aldığım bir diğer ürün de içinde 3 minik lipgloss barındıran bu kutucuk. Çantada taşımak için hafif, şirin bir ürün.
 Kissing me softly isimli bu kutucukta bir adet çok renkli simler barındıran şeffaf tabanlı bir parlatıcı, bir adet bebe pembesi, bir adet de pastel mercan rengi parlatıcı bulunmakta. Parlatıcılar meyvemsi bir kokuya sahipler, biraz yapış yapışlar ama kalıcılıkları fena değil.
Bu minik parlatıcıları görünce aklıma Benefit'in Valley of the Stars setinden çıkan bu minik parlatıcı geldi. Paketlemeleri ne kadar benziyor, değil mi?

Essence Kissing Me Softly Mini Lipgloss Seti
Aldığım son ürünler de bu iki oje oldu. Black to the roots içinde gümüş rengi pullar barındıran siyah bir oje. Bu senenin modası olan kuruyunca yüzeyi pütürlü bir hale gelen ojelerden. Son derece pigmentli, çabuk kuruyan, güzel bir oje. Grunge me tender bu sene ki favori nane yeşili ojem. Çok hoş bir ışıltıya ve süet görünümlü bir bitişe sahip.
Sizin bu koleksiyondan aldığınız/almayı planladığınız bir ürün var mı?

28 Haziran 2013 Cuma

Gratis Alışverişim ✿ Essence, Maybelline, Garnier, vs.

Essence'in son koleksiyonuna bakmak için dün Gratis'e uğramıştım. Neredeyse bir aydır bu tarz alışverişler yapmadığımdan Essence Floral Grunce koleksiyonundan birkaç ürünle beraber bir-iki şey daha alıvermişim :)
Haziran ayı içerisinde İkea'dan bir dolap alarak yerlerine sığamayan ojelerime artık bir çözüm getirmiş olduğumdan Maybelline'in Color Show ojelerinden aldım ama şimdilik 2 taneyle kendimi sınırladım. Ayrıca Maybelline'den iki adet de ruj aldım. Garnier'in denemek için seyahat boyu güneş koruyucu sütünden almıştım, kasada ikinci ürüne %50 indirim olduğunu söyleyince bir tane de eşime alayım dedim. Boya önlüğü, çanta için minik saç fırçası, saç tokası ve Ecotools Airbrush kapatıcı fırçasının haricinde bir de banyo eldiveni? aldım.
En çok güneş korucusunu, banyo eldivenini ve makyaj fırçasını denemek için sabırsızlanıyorum, umarım umut ettiğim kadar iyilerdir :)

27 Haziran 2013 Perşembe

Nestlé NESFIT "Yeni Bir Sen" ile yaza hazırlanın Koton'dan yeni bir gardırop kazanma şansı yakalayın


Nestlé® NESFIT® yaza girerken kadınlar için mükemmel bir program başlattı. Nesfit®, “Yeni Bir Sen” programıyla yaza sağlıklı ve bakımlı girmek isteyenleri hem yaza hazırlıyor hem de Koton’dan gardıroplarını yenileme fırsatı sunuyor. 1 Mayıs - 19 Temmuz tarihleri arasında www.facebook.com/nestlenesfit.tr adresine girenler, “Yeni Bir Sen” programı kapsamında dengeli beslenme, saç ve cilt bakımı, moda ve stil gibi konularda pek çok  ipucunu bir arada buluyorlar.


İlk şanslı Nesfit tüketicimiz, Nestle Nesfit Yeni Bir Sen Programı kapsamında yepyeni bir güne uyandı ve kendisine özel sağlıklı beslenme, spor ve güzellikle ilgili tüyolarını konunun uzmanlarından dinledi.

Türkiye’nin en çok tercih edilen kahvaltılık gevrekleri Nestlé® NESFIT® Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrekler, 1 Mayıs’ta başlayan “Yeni Bir Sen” programında bir dizi etkinlik başlattı. Kampanya sağlıklı beslenme için ipuçları sunmanın yanısıra her zaman her yerde kolaylıkla yapılabilecek egzersizleri de içeriyor. Bütün bu çabanın ödülü ise; Koton’dan yepyeni bir gardırop!

Kampanyaya katılan 10 kişi Koton’dan 1500 TL’lik hediye çeki ve Koton’un stil ve trend danışmanları ile beraber stilini belirleme fırsatı yakalıyor. 19 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilecek çekilişe başvurmak için NESFIT® Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrek paketlerinden çıkacak numaraları 5818’e SMS atmak veya www.facebook.com/nestlenesfit.tr adresine girmek yeterli.  Ayrıca, Haziran ayı boyunca her hafta Facebook üzerinden gerçekleştirilecek çekilişlerde katılımcılar, NESFIT® ürünleri ve Koton’dan hediye kazanma şansı da yakalayabilecekler.

www.nesfit.com.tr    www.facebook.com/nestlenesfit.tr

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Vichy Idealia BB Krem

Mayıs ayı başında sevgili Şen Nur'un Vichy BB Krem hakkındaki yazısını (Buradan bakabilirsiniz.) blogumda yayınlayınca ürünü çok merak ettim ama elimde çok sayıda BB krem varken bir tane daha tam boy ürün almaya kendimi bir türlü ikna edemedim, birini bitireyim öyle diye biraz kendimi kandırdım. Bu yüzden All Dergisi'nin Mayıs sayısından Vichy BB Krem'in deneme boyu (hem de şansıma açık rengi) çıkınca ne kadar sevindiğimi söylememe gerek yok sanırım :)
 Bu ürünü denediğim dönem Vichy'nin şansına (yada şanssızlığına) hassas cildime yapabileceğim en kötü şeyi yapmış, bir kaç gece makyajımı çıkartmadan uyumuştum. O nedenle cildim biraz kızarık (gerçi ne zaman değil ki) idi. Ama böylece Vichy Idealia BB Krem'in cilt tonunu eşitleme konusunda ne kadar güzel bir iş çıkarttığını görmüş oldum :)
Ama bence en güzel yanı donuk ciltleri aydınlatıyor olması ve gün boyu nemlendirme sağlaması. Ben yağlı cildim nedeniyle biraz pudralama ihtiyacı hissettiysem de özellikle kuru ciltlerin eminim çok severek kullanacakları bir BB krem olacak Vichy Idealia BB Krem.

9 Haziran 2013 Pazar

Kitap Çekilişi ✿ Kazananı


Çekilişin kazananı "undenied" rumuzlu Zehra arkadaşımız oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum.
 Paketi kendisinin mailime cevap vermesini bekliyor :) 

3 Haziran 2013 Pazartesi

#direngeziparkı

"3-5 ağaç"ı korumak bizi hem muhteşem görüntüler oluşturan bir birlik beraberlik havasına büründürdü, hem de insanın ne kadar vahşi bir yaratık olduğunu gösteren hareketlerle karşı karşıya kalmamızı sağladı. Birleşen takımlar, ırklar, partililer/partisizler, ortaya çıkan sloganlar, yazılar, dostluk-kardeşlik içindeki gösteriler harikaydı. Ama olayın diğer yüzü dayanılmazdı. İnsanlar nasıl bu kadar nefret dolu, empati yoksunu, nasıl bu kadar kötü olabiliyorlar? Nasıl bu olayı bu kadar farklı okuyabiliyorlar, nasıl olduğundan bambaşka şekilde göstermeye çalışıyorlar? Daha kötüsü hiç göstermiyorlar. Ailemin bu olaydan yalnızca benim sayemde haberdar olması gerçekten çok acı.
Yazılacak çok şey var aslında ama aldığım antibiyotiklerden kafamı bir türlü toparlayamıyorum. Ama eminim ki insanların tüm istediği gaz yemeden, cop yemeden aynı dili konuştukları insanlar diyaloğa girerek bu olayı çözmek. Şiddetin hiç bir sorunun çözümü olamayacağını insanların hala anlamamasına şaşıyorum. Umarım en kısa zamanda aklı selim biri bu dehşete bir son verir, nefret empoze edilmiş insanlarımız da bu ağır yüklerinden kurtulurlar.