26 Şubat 2016 Cuma

The Body Shop Vitamin E Overnight Serum In Oil/ Yağ Serum

Herkese merhabalar..
Body Shop bu "yağ serum"u piyasaya sürdüğünde Kiehl's Midnight Recovery seruma alternatif olabilir mi acaba diye denemek istedim. Gece cildinizi temizledikten, kullanıyorsanız tonik uyguladıktan sonra gece kreminden önce kullanılıyor. Cildinizin ihtiyacı olmadığını hissediyorsanız gece kremi sürmenize gerek yok bu serumu uyguladıktan sonra. Cildim karma olduğu için ben genelde krem sürmüyorum yada yalnızca kuru yerlere krem uyguluyorum.
Yağ olmasına rağmen karma cildime rahatlıkla uyguladım serumu. Cildimin kuru kısımları açıkçası su gibi emdi. Yağlı kısmı ise her zaman ki gibiydi, fazladan bir yağlanma söz konusu değildi. Ayrıca cildimde herhangi bir nedenle yanma varsa hemen dindirdi, cildimi yatıştırdı. Sivilcelenme yada ters bir reaksiyonla da karşılaşmadım. Nemlendirmesinden çok memnun kaldım.
Olumsuz yönü denilebilir mi bilmiyorum ama damlalıkla uygulanıyor ve her yeri (kollar genelde) yağ yapmadan kullanmak biraz zor. Bir de şişenin pembe boyası zamanla dökülüyor :(
Pek çok seruma göre uygun bir fiyata sahip, cildi güzelce nemlendiren, rahatlatan bir serum arıyorsanız bakmanızı tavsiye edebileceğim bir ürün. Siz denediniz mi bu ürünü?

23 Şubat 2016 Salı

L'Oreal Color Riche Ruj ✿ Julianne's Nude

Herkese merhaba,
Bugün fazla düşünmeden aldığım, sonradan pek hoşuma giden, günlük kullanıma uygun doğal renkte bir rujdan bahsedeceğim.
L'Oreal  farklı ten,göz, saç renklerine sahip aktris, model (aynı zamanda markanın sözcülüğünü yapan) güzel hanımları baz alarak nude ve kırmızı renkler tasarlamış. Konsept kendi rengini seçmekte zorlananlar için çok güzel düşünülmüş. Kendi ten renginize en yakın kimi görüyorsanız onun rujunu deneyebilirsiniz. Ben bembeyaz teni, kızıl saçları ve mavi gözleriyle aktris Julianne Moore'unkini aldım yani biraz geniş düşünmede de fayda var :)
Şık bir paketlemeye sahip ruj, normal color riche serisinden farklı tasarıma sahip. Mat plastik görümün olarak güzel ve Nars rujları gibi toz, kir toplamıyor.
Julianne's Nude, Barely Peach adıyla da anılıyor. Doğru da bir tanım bence. Hafif bir pembelik barındıran şeftali rengi diyebilirim. Hani ecnebiler diyor ya "My lips but better" benim için öyle diyebileceğim bir ruj rengi, benim dudaklarım ama daha iyisi.
Kremsi yapısı ve hafif bir ışıltısı var. Sürmesi çok kolay, eşit dağılıyor ama kuru dudakları pek affetmiyor. Sonrasında dudakları nemlendiriyor ve silinirken de bölge bölge değil eşit siliniyor. Çok kalıcı diyemem ama yeniden uygulaması kolay olduğundan beni fazla etkilemedi.
Siz de koyu göz makyajıyla yada günlük kullanmak için bu tonlarda bir ruj arıyorsanız bakmanızı önereceğim bir renk Julianne's Nude. Siz ne dersiniz?

19 Şubat 2016 Cuma

Essence All About Nude Far Paleti

Merhabalar,
Bugün Essence'ın pembe-mor tonlarında satenden metaliğe bitişlere sahip 6 far içeren All About Nude paletine yakından bakalım dedim. Koyu, canlı maviler, morlar bulunan paletler gördüm mü dayanamıyorum, bu da öyle bir alışverişimdi. En sondaki renge vurulup fazla incelemeden almıştım paleti.
Palet güzel renkler içermesine rağmen birazdan bahsedeceğim gibi farların çoğunluğundan renk elde etmesi zor. Baz kullanarak bile iyi sonuçlar elde etmek güç, en iyi yöntem ıslak uygulamak. Kalıcılıkları da ne yazık ki fazla değil.
Farların renklerine gelecek olursak üst sırada en soldaki far ışıltılı bir şampanya rengi. İçinde minik simler var. Göz pınarını aydınlatmak için güzel ama kaş altına sürülen simli, pullu aydınlatıcılar bence hem olgun gösteriyor, hem garip duruyor. Paletin geneli gibi pigmentli değil ama aydınlık bir etki yaratıyor. Üst sırada ortadaki far mat denmesine rağmen bence saten bitişli açık gül kurusu renginde. Yumuşacık ve baz üzerine güzel duruyor. Üst sırada en sağdaki far ise pırıltılı, metalik görünümlü gri/kahve (taupe) renginde bir önceki kadar yumuşak olmasa da daha diğerlerinden daha belirgin, daha pigmentli bir far.
Alt sıradan en solda ışıltılı açıp pembe bir far bulunuyor. Üst kısmında bulunan farla yapı olarak aynı fakat bu farın duruşu daha hoş. Alt ortadaki far saten bitişli, sürülüşü kolay, yumuşak, pigmentli koyu gri/kahve (taupe) renginde bir far. Son far ise saten bitişli mürdüm renginde. Paletteki rengi elde etmek zor, bu nedenle biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Normal uygulandığında kızıl/bordo görünüyor.
Hoş renkler içermesine rağmen bir-iki far haricinde kullanması zevk vermeyen bir palet oldu benim için. 13 TL civarındaki fiyatıyla fazla can yakmasa da piyasada uygun fiyata daha güzel paletler bulabileceğinizi düşünüyorum.

16 Şubat 2016 Salı

Foot Doctor Topuk Çatlak Giderici Ped

Merhabalar,
Kuru, çatlamış topuklar için çabuk çözümler gerektiğinde kullanılabilecek bir ürün olabilir mi acaba diye düşünerek almıştım bu pedi. Kutusunda kalınlaşmış deri üzerindeki hızlı etkisinden, cildi derinlemesine nemlendirmesi ve yumuşatmasından, aynı zamanda yağ ve leke bırakmayan formülünden bahsediyordu. Filmin sonunu şimdiden söylüyor gibi olacağım ama ne yazık ki yalnızca son ifade doğru çıktı.
Pedlerin kullanımı basit. Paketten çıkan pedi şeffaf filmin yarısını çıkartıp topuğunuza yerleştirdikten sonra filmin diğer yarısını çıkartıp kutunun üzerinde görüldüğü gibi yapıştırıyorsunuz. Ayakta 12 saat kalması gerekiyor. Bu nedenle ben gece kullandım. Saat 19 gibi ayağıma yapıştırdıktan sonra yerinden oynama ihtimaline karşı üzerine çorap giydim. İyi ki öyle yapmışım çünkü çorapları gece 3-4 gibi çıkardım ve sabah pedlerin yerinden bir hayli oynadığını gördüm. Hafif bir nemlenme olmuştu ama herhangi bir ayak losyonunun vereceğinden fazla değildi ki ayağım kutunun üzerinde görünen öncesi fotoğrafının yakınından bile geçmiyordu. Sonuç olarak tek sefer kullanabileceğiz 15 TL'lik bu ürün yerine alacağınız bir ayak maskesi işinizi kesinle daha iyi görecektir.
Siz bu ürünü denediniz mi? Düşünceleriniz neler?
Yeni yazılarla görüşmek üzere, sevgiler :)

12 Şubat 2016 Cuma

Wet n Wild 8'li Far Paleti ✿ Petal Pusher


Merhabalar,
Gratis uzun zamandır hayalini kurduğum Wet n Wild markasının 8'li paletlerini Türkiye'ye getirerek hem gönlümü kazandı hem heyecana gark etti beni. Kahramanmaraş'a gelir mi, ne zaman gelir, ne zaman benim olur, vs. diye bir heyecan. Bekleyip bekleyip vuslata eremeyince 75'lik genç bir hanım olan halama baş vurdum. Canım hemen Gratis'e gitti ama bula bula bir tek Poster Child'ı bulabildi. Hayallerim 19 Mayıs 2014'e kadar ertelendi. O gün doğum günüm sebebiyle eşim beni Gaziantep'e götürünce iki Gratis gezip paletlerime kavuştum. Mutlu son :)
İlk bahsetmek istediğim palet Petal Pusher. Palet iki sütun halinde toplam sekiz far içeriyor. Farların üzerinde farı nerede kullanabileceğinizi gösteren yazılar bulunuyor; browbone/kaş kemiği kaş altını aydınlatmak için gibi..
Sol taraftaki farlar yukarıdan aşağıya şöyle sıralanıyor.. İlk far menekşe rengi pırıltılar içeren bir beyaz. Baz kullanmadan hiç bir etkisi yok, baz kullanınca hoş bir pırıltı elde edebiliyorsunuz ama aydınlatmada başarısız bir far. Sonraki renk altın rengindeki ışıltısıyla soluk bir lila rengi. 3. renk kırmızı tonlu ışıltılı koyu mor, baz ile çok güzel duruyor. Sütundaki son far ise gümüş simli mavi-menekşe moru. Kullanırken göz altlarına çok dökülüyor, palette görülen rengi, yoğunluğu elde etmek biraz zor. 
Sağ sütundaki farlar şöyle sıralanıyor.. İlk far neredeyse metalik görünümlü ışıl ışıl açık bir pembe. İkinci far bronz ışıltılı koyu leylak rengi. Bronz ışıltı çok güzel görünüyor ama elde etmesi çok zor. Sonraki far bordo pırıltılı çok koyu kahverengi. Sonuncu ise yeşilimsi pırıltılar içeren koyu gri renkte bir far. Son iki renk beklediğimden çok daha güzel ve pigmentli çıktı.
Petal Pusher, daha sonra bahsedeceğim Comfort Zone paleti gibi içerdiği tüm farlar başarılı olmasa da çok güzel farlar içeren, uygun fiyatıyla, hele bu renkleri de seviyorsanız denemeniz gereken bir palet. Sizin favoriniz hangisi?

9 Şubat 2016 Salı

Juicy Couture Peace, Love & Juicy Couture Parfüm Seti

Herkese merhabalar :)
Bugün bir parfüm yazısıyla beraberiz. 2010 yılında piyasaya sürülen Peace, Love & Juicy Couture parfümünün bu setinde 50 ml edp, 125 ml duş jeli ve vücut losyonu bulunuyor. Hem şişesiyle şirin hem kokusuyla hoş bir parfüm.
Çiçeksi, çok hafif tatlı, ferah bir parfüm. Ihlamur çiçeği, paçuli, hafif sümbül ve biraz da manolya hissediyorum ben koklarken. Duş jelinde sanki paçuli biraz daha ağır basıyor. Vücut losyonu da hafif bir nemlendirmeye sahip fakat parfümün kalıcılığını biraz uzatmak için faydalı olabilir çünkü kalıcılığı için ortanın biraz altında diyebilirim. Ağır bir parfüm değil, serin ilkbahar günleri için hoş bir koku olabilir. Daha çok genç hanımların hoşuna gidecek tarzda olduğunu düşünüyorum. Yine şişesine kandım galiba:)
Sizin aldığınız son parfüm hangisi?

5 Şubat 2016 Cuma

H&M Lip Canvas Lip Scrub/Dudak Peelingi

Merhabalar :)
Daha önce de bahsettiğim gibi dudak peelingi olarak uzun zaman Lush'ın ürünlerini çok severek hatta bayılarak kullandım fakat Lush Türkiye pazarından çekilince eski yöntemlere döndüm. Yöntemleri eminim çok iyi biliyorsunuzdur; havlu vs. yada diş fırçası kullanmak, ev yapımı bal, şeker, biraz vazelin, besleyici yağ karışımı peelingler, gibi gibi...
H&M'de gezinirken bu peeling karşıma çıkınca fazla düşünmeden sepetime atıverdim. Şık bir paketi var. Tatlı badem kokan ürünün içinde bol miktarda ölü derileri arındırıcı şeker parçacıkları, badem yağı ve E vitamini bulunuyor. İnsan ister istemez sevdiği ürünle karşılaştırıyor aldığı yeni ürünü. Lush dudak peelingleri 25 gr.lık ambalajlarda olurken H&M'in ürünü yalnızca 7.7 gr. Fiyat olarak da yakınlar Lush 25 TL civarında satılıyordu. H&M Lip Canvas'ı 19.99 TL'ye alabiliyorsunuz.
Ürün iş görüyor mu derseniz kesinlikle iş görüyor, dudakları ölü derilerden arındırıyor ve ardında yumuşamış, nemli dudaklar bırakıyor, üstüne balm uygulamanıza bile gerek kalmıyor. Fakat evde bulunan malzemelerle istediğiniz kadar yapabileceğiniz bir ürünün 8 gramına 20 TL verilir mi derseniz herkesin cevabı aynı olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Sevgiler :)

2 Şubat 2016 Salı

H&M Kozmetik Alışverişi

Merhabalar..
H&M yeni güzellik ürünlerinin çıktığını duyurduğunda hafta sonu soluğu H&M de aldım tabii ki. İlk hafta ürünler gelmese de ikinci hafta renkli kozmetik ürünlerinin neredeyse hepsi gelmişti. Diğer ürünleri de bekliyorum sayın H&M yetkilisi. Denemek için aldığım ürünlere bakalım isterseniz...

  • Clean Canvas Lip Scrub/Dudak Peelingi Uzun zaman severek kullandığım Lush marka dudak peelingleri artık Türkiye'de satılmamaya başlayınca klasik yöntemlere dönmüştüm. Rafta bu ürünü görünce denemeye karar verdim. Fiyatı 19.99 TL. Detaylar çok yakında..
  • Pure Velvet Cream Blusher/Krem Allık Aslında toz allıklara göre çabuk bozulduğu için elimde bu kadar krem allık varken bir yenisini almayı hiç düşünmüyordum ama rengine kandım:) Hot Pink isminde. Fiyatı 19.99 TL.
  • Eye Colour Palette/Far Paleti Smoky Nudes isminde. 9 renk içeriyor. Diğer paletler de çok güzel görünüyordu ama kendimi bir taneyle sınırladım. Fiyatı 29.99 TL.
  • Ojeler İri pullar içeren Mermaid diğeri ise Nocturne isminde. Fiyatı 12.99 TL.
Şubat ayında Yaman'ın doğum günü için İstanbul'a gideceğiz. Eğer orada diğer güzellik ürünlerinden (maskeler, saç ürünleri, vs.) bulursam almayı planlıyorum, satıldığını bildiğiniz şubeleri veya favori ürünleriniz var mı acaba? Şimdiden teşekkürler :)