16 Eylül 2013 Pazartesi

Taşınıyoruz!!!

Eşim Kahramanmaraş'a taşınma ihtimalimiz var deyince, o ihtimalin bu kadar yüksek olabileceği aklıma gelmemişti. Belki inanmak istemedim demek daha doğru. Doğduğumdan beri aynı yerde (İstanbul, Mecidiyeköy) oturduğum için taşınmak bana çok yabancı bir kavram. Bir kere evimi çok seviyorum. Annane dediğim yada bebekken hastalandığımda çıplak ayaklarına annesinin terliklerini geçirip beni hastaneye götüren yada doğduğum zaman eve geldiğimde beni kucağına ilk onun aldığını söyleyen, bana her konuda her zaman yardımcı olan komşularımdan ayrılıp hiç kimseyi tanımadığım bir yere gitmek, tüm ailemden uzakta olmak beni biraz zorlayacak gibi. Bir de oturduğumuz yer Profilo AVM'ye 10 dk., Astoria Sephora'ya ve Cevahir AVM'ye 15-20 dk. mesafede. Yani aradığım her markayı çok kolayca bulabildiğim bir yerdeyim. Ve Kahramanmaraş'ta Sephora yoooooook :( Neyse ki Adana yalnızca 2 saat 15 dk uzakta. Şaka bir yana anlayacağınız bir süre biraz yoğun olacağım için yazılarımda biraz aksamalar olacak. Hem toparlanma biraz zor olacağı için, hem de biraz uzağa taşındığımızdan ailelerimiz haklı olarak sürekli görüşmek istediğinden. Kusura bakmazsınız umarım :)
Gelelim işin toparlanma kısmına..
 Allık ve farların bir kısmı Vanilya Club kutularına (hem de çok güzel bir şekilde) yerleşti. İyi ki bu kutuları atmamışım çok işime yaradı, hatta bir kaç tane daha olsaydı diyorum. Rujların bir kısmı Koçtaş'tan aldığım kutulara kondu, geri kalanı da katları olan bir makyaj taşıma çantasında yerlerini alacaklar. Paletlerin bir kısmı yine Koçtaş'tan aldığım ama daha sert olan kutulara, bir kısmı daha önce Benefit'ten aldığım ürünlerin içinde barındıran, valiz şeklindeki çok şirin çantaya koydu. Geri kalan paletleri şimdilik ne yapacağım bilmiyorum :)
Ojeleri paketlemede Penguen ve Uykusuz dergileri çok işime yaradı. Bir sayfayı yarıya bölünce tam bir oje sarmak için gerekli kağıt miktarını elde ediyorsunuz. Ama işin kötü yanı karikatürleri okurken iş biraz yavaşlıyor :)
Bunlar toparlayabildiklerimin yarısı, işim çok yani :( Ama neyse ki eşim son anda yeni bir projeye supervizor olduğu için proje bitene kadar (yaklaşın 1 ay) buradayız. Taşınma konusunda tavsiyeleriniz varsa harika olur :)

7 yorum:

  1. Ben de 1 hafta önce ev değiştirdim. Taşınmak gerçekten çok zor iş, çeken bilir :) Kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. kolay gelsin, insanın alıştığı yerden ayrılması zordur, ama büyüklerimiz tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler, bakalım sizi ne gibi güzel sürprizler bekliyor yeni yaşamınızda:)

    YanıtlaSil
  3. kahramanmaraş güzeldir ya ben oradayım :) ilçesinde tabi :(

    YanıtlaSil
  4. Kolilerin üstüne mutfak banyo vs gibi detaylı notlar alırsan yerleştirirken oda oda koymuş olursun..
    hayırlısı olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun... güle güle oturun şimdiden...

    YanıtlaSil
  6. hayırlısı olsun ..
    1 ay fazla uzun bir süre değil :)

    YanıtlaSil
  7. İnsanın sevdiklerinden alıştığı ortamdan uzaklaşması zor bir durum. Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil