18 Haziran 2014 Çarşamba

Kore Kozmetik Alışverişlerim

Herkese merhabalar..
Bugün yine uzun zamandır yazmayı planladığım, yazamadıkça da biriktirdiğim bir konudan bahsedeceğim. Kore ürünleri alışverişlerim... Ben bu alışverişlerimi yaptığımda Kore kozmetik ürünleri Türkiye'de henüz olmadığından yurtdışından almıştım bu ürünleri ama artık yurt dışından almaya pek gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü fiyatlar karşılaştırıldığında (özellikle gümrük problemi de olmayacağından) Türkiye'den almak çok daha mantıklı görünüyor. Tek eksik belki çeşit azlığı olabilir ama o da insanların ilgisine bağlı zannediyorum, zamanla çeşit de artacaktır.
İlk alışverişimi Ebay'de rubyruby76 isimli satıcıdan yapmıştım. İnsanın alışverişe başladı mı kendisini biraz zor durduruyor. Hediye olarak sample verilmiyor ama satın alabiliyorsunuz. Tam boy ürün almadan ürünleri deneyebildiğim için merak ettiğim ürünlerin samplelarını alıyorum (ki bu sayede favori maskemi buldum) ama Kore'de sample anlamında elleri bir hayli bolmuş. Neyse lafı daha fazla uzatmadan aldığım ürünlere bakalım..
  • Missha Love Secret El Kremi Roma, Paris, Viana gibi şehir temalarına göre kokuları farklılık gösteren bu el kremlerinden ben Londra temalı olanını aldım. Bebe pudrası kokulu, çantada taşımak için mükemmel boyda.
  • The Face Shop Coral Cushion Allık Şeftali rengi, içinde allık sürmek için pek faydalı olmada da şirin bir ponpon bulunan güzel bir ürün.
  • Holika Holika Love Fantasy Allık İçinde 3 farklı renkte allık bulunan, çok sevimli görünen bir ürün.
  • Missha The Style Oje Bende Amethyst Gemstone rengi bulunan bol ışıltılı, bol pırıltılı oje.
  • The Face Shop Mini Pet Floral El Kremi Oww şunun ne kadar şirin göründüğüne bakar mısınız, bunlardan dolayı Kore ürünlerine direnmek çok zor. Sweet, Fruit gibi başka versiyonları da olan çiçek kokulu ek kremi.
  • Skin 79 Mini BB Krem Seti Skin 79'nın 4 farklı BB kremini denemek için hoş bir set.
  • Çeşitli Samplelar; Missha'dan 10'lu Time Revolution Night Repair gece serumunu aldım. Bir süredir gece serumu bakınıyordum. Henüz bahsetmemiş olsam da bunu aldıktan sonra Kiehl's'ın ve The Body Shop'ın da gece serumlarını aldım. Şu an The Body Shop'ınkini deniyorum. Skinfood'dan 10'lu Royal Honey maskesini aldım. O kadar sevdim ki son alışverişimde büyük boyunu aldım. Bir de Holika Holika'dan 3'lü 3D Aura Bright kağıt maskeleri aldım. Kelebek şeklinde, cildi aydınlatan bir maske.
Kozmetik dışında bir de bu post-it notları aldım. Sıkıcı kırtasiye ürünlerimin arasına biraz renk katayım dedim :)

Bu alışverişimde son olarak da Etude House'dan alt kirpikler için takma kirpik aldım. İyi bir 60'lar makyajı bunlar olmadan düşünülemez :) Etude House'un takma kirpiklerini daha önce de denemiştim, özellikle kirpikleri tutan bant kısmı şeffaf olanlar hem çok doğal duruyorlar hem de kullanımları çok rahat, tavsiye ederim.
Aslında ikinci alışverişim suçlusu ilk alışverişim. Paketim geldiğinde içinde çıkan kartta roseroseshop.com sitesinin adresi vardı. Anladığım kadarıyla hem bu siteden hem de Ebay'den satış yapıyorlar. Siteye bakınca farklı fiyatlara sürpriz paketler sattıklarını gördüm. Ben kargo dahil $50'lık içinde karışık markaların olduğu paketi seçmiştim. Bakalım şansıma neler çıkmış..
  • Etude House Happy Essential Köpük Temizleyici İçinde hyalüronik asit bulunan, cildi temizlerken aynı zamanda da nemlendiren bir yüz temizleyicisi.
  • Missha Vita BB Krem Özellikle kuru ciltler için, nemlendirme özellikli BB krem.
  • Missha Signature Glam Art Ruj Paketlemesi şık, rengi, kıvamı çok hoş bir ruj.
  • Etude House Skin Malgeum Mini Set İçinde farklı şekillerde kullanabileceğiniz 2 solüsyon olan bir set.
  • It's Skin Mangowhite Temizleyici Köpük Üzerinde vücut serisi yazmasına rağmen kullanım talimatında yüzünüzde kullanın yazan temizleyici. Emin olamadığım için henüz kullanmadım. Sizin bir fikriniz var mı?
  • Skinfood Ice Vita Yüz Misti Cildi nemlendiren bir mist.
  • Missha Kumaş Kokusu Missha'nın böyle bir ürünü olduğunu bilmiyordum açıkçası. Kokusuz geldi bana ama belki yalnızca olan kokuyu gidermeye yönelik bir üründür, bilmiyorum.
  • Crema Caracol Salyangoz Kremi Cildi onaran, koruyan, iyileştiren bir kremmiş. Yoğunluğundan dolayı genelde geceleri uygulanması tavsiye edilmiş. Henüz denemedim, umarım cildim tepki vermez.
Bunların haricinde de paketimden bir çift küpe, 3 maske ve samplelar çıktı.
Son alışverişimde kargo ücretsiz olduğu için Ebay'e geri döndüm. Alışverişimin asıl amacı Royal Honey maskeydi ama seyahatlerde kullanmak için bu iki minik seti almadan edemedim.
  • Etude House Enjoy Your Travel Set İçinde vücut yıkama jeli ve losyonu, yüz yıkama köpüğü, BB krem, güneş koruyucu, yanak ve dudak renklendiricisi gibi tatilde ihtiyacınız olabilecek pek çok şey bulunan, küçük, şirin bir set.
  • Skinfood Royal Honey Maske Cildinizi hem ölü derilerden arındırıyor, hem kurutmadan yumuşacık yapıyor. Severek kullanıyorum.
  • Etude House VVIP Özel Bakım Seti İçinde Happy Essential köpük temizleyici, Collagen Moistfull peeling ve uyku maskesi, Aloe Mositfull kağıt maske ve White Moistfull göz maskesi bulunuyor.
Şimdilik bu kadar, gerçi fırsatım olsa daha bir sürü şey alırım :) Bu arada sizin favori Kore kozmetik ürününüz hangisi?

12 yorum:

  1. Gözüm döndü resmen =D Beğendiğim ne varsa almışsın ^,^ Uzun zamandır kendileriyle bakışıp bakışıp duruyoruz ama cesaret edemiyorum =/ Hepsini güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın cidden, ben bir problem yaşamadım ama her şey olabilir gümrükte. Çok teşekkürler canım, daha güzelleri senin olsun inşallah :)

      Sil
  2. sürekli alışveriş yazısı ekliyorsunuz birazda yorumlarınızı paylaşsanız daha iyi olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım o kadar doğru söylüyorsun ki, taşındığımdan beri düzenim o kadar bozuldu, yazılar o kadar birikti ki anlatamam. Alışveriş yazılarını bitirmek için bir alışveriş yazısı, bir farklı yazı yazmaya çalışıyorum ama sık yazamadığımdan biraz problem oluyor. Yorumun için çok teşekkür ediyorum, umarım daha beğeneceğin şeyler yazabilirim yakın zamanda :)

      Sil
  3. Hepsiii harikaaaa gozukuyor. Gule gule kullann:))

    YanıtlaSil
  4. ebayda rubyruby isimli atıcıdan ürün almayı düşünüyorum da acaba kargom gümrükte takılırsa tekrar geri mi gidiyor yoksa vergi ödemem de gerekiyor mu çünkü bilgi kısmında rubyde vergi yükümlülüğü kabul etmiyoruz yazıyordu.Gümrükte kalırsa ürünüm paramı geri alabiliyor muyum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bildiğim kadarıyla kozmetik yasaklı ürünler kapsamında olduğu için geri gönderiliyor. Yasaklı olmayan ürünler farklı nedenlerle gümrükte takıldığında belli bir ücret karşılığı alabiliyorsunuz. Ürün geri gönderilirse paranız iade edilir.

      Sil
  5. Merhaba. Ebay'da yaptığınız alışverişlerde seçiminizi neye göre belirliyorsunuz? Yani mesela bir ürün almak istediğinizde, çok alakasız fiyatlardan satışlar oluyor. Hangisi en güvenilirdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Satıcının skoruna ve yorumlarına bakıyorum, özellikle negatif yorumlara. Genelde nasıl bir satıcı olduğu belli oluyor bunlara bakarak. Bir de sattığı ürünler arasında sahte olduğunu düşündüğüm ürün olursa asla alışveriş yapmıyorum.

      Sil
  6. Rubyruby76 ile alışveriş yapmadan önce iletişime geçip gümrük konusunda bilgilendirmiş miydiniz? Pakedi hediye seçeneğiyle mi gonderdiler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben herhangi bir bilgilendirme yapmadım, paketi normal gönderdiler. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

      Sil