31 Temmuz 2013 Çarşamba

Essence Me & My Ice Cream Koleksiyonu

Essence yine çok şirin bir koleksiyonla eşimle aramı bozmaya (şaka şaka) ve bütçemde (neyse ki) küçük çentikler oluşturmaya devam ediyor.
Elimde bir sürü dudak balmı olmasına karşı şirinliğine kanıp aldığım bir ürün Icylicious. Kıvamı biraz katı, karamel ve plastik karışımı bir kokusu var ve içindeki pembe renkten çok bej rengi belirgin olduğundan dudakları biraz solgun gösteriyor, bunların haricinde nemlendirmesi fena değil ama almasaydım da olurmuş dediğim bir ürün.
Koleksiyondaki 4 ojeden yalnızca pastel bir kayısı rengi olan Icylicious ojeyi aldım. Çok hafif pırıltılar içeren güzel bir oje.
Koleksiyonda bulunan 3 fardan mavimsi olan hariç (pek kullanmadığım bir renk) iki far aldım. Farlar hem ıslak hem kuru olarak kullanılabilen, bol ışıltılı, son derece kalıcı, pigmentli, güzel farlar. Aldığım ilk far Icylicious (evet yine Icylicious) açık pembe ve bej renklerin karşımından oluşuyor. Fırınlanmış farların hepsi farklı oluştuğu için bazı renklerin ayrımları daha iyi olabiliyor, bu farda renkler birbirine çok yakın olduğu için (hem konum, hem ton olarak) arada pek fark görülmüyor. Farların karışımı pembe tonlu bir bej olarak görünüyor.
Essence Icylicious Far (pembemsi kısım, bej kısım, hepsinin karışımı)
Cone Head pembemsi bej, açık bronz ve mor renklerden oluşuyor. Karşımı ise açık bir lila rengi oluyor.
Essence Cone Head Far (mor kısım, bej kısım, bronz kısım, hepsinin karışımı)
Guerlain'in Teint Rose rengindeki Meteorites pudrasına benzeyen (yalnızca minik topların rengi anlamında) bir ürün I-cy U.  Her ne kadar şirin görünse de bence aydınlatmada kullanmak için ışıltısı az, tüm yüzde kullanmak içinse içindeki simler fazla. Yanaklara doğal, hafif bir aydınlık vermek için kullanılabilir ama bence piyasada daha iyisini bulabilirsiniz.
Essence I-cy U Pudra
Son ürün ise bu sevimli mi sevimli tırnak yapışkanları, Rainbow Sprinkles. Rengarenk, minik boncuklarla kaplı bu tırnak süsü belki de koleksiyonun en cici ürünü.
Sizin bu koleksiyonda en beğendiğiniz ürün hangisi oldu?

11 yorum:

  1. Fırınlanmış farın normal fardan farkı nedir her yere baktım ama bulamadım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim genelde fırınlanmış farlar diye çevirdiğimiz “baked” farlar aslında ilk güneşte kurutularak yapılmış. Hala öyle mi yapıyorlar bilmiyorum ama normal farlardan ilk farkları pigmentlerin yalnızca preslenmiş olmayıp aynı zamanda ısıl bir işlemden geçmiş olması. Bunun faydası farı hem ıslak hem kuru kullanabilmemiz. Kuru kullanarak daha hafif renkler elde ederken, ıslak kullanımla yoğun, dramatik bir etki elde ediyoruz. Normal farlar ıslak kullanıldığında genelde yapıları bozuluyor, sertleşiyorlar ve kuru kullanılamaz hale geliyorlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

      Sil
    2. Evet sonunda öğrenebildim çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Kimse renkli toplardan memnun kalmamış ona rağmen hala alanı çok anlamış değilim :)) Çok şeker oldukları kesin ama işe yaramadıktan sonra,nasıl değerlendiriceksin onları ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ürün çok kötü değil, ben Sigma'nın F35 fırçasıyla uygulayıp hafif bir aydınlatma yaratıyorum ama alınabilinecek kesinlikle çok daha güzel ürünler var. Eğer blogları takip eden biriyse bu kadar yorumdan sonra alacağını sanmıyorum, alan olursa ne kadar kötü olduğunu kendi gözüyle görmek için almış olabilir :) Değerlendirmek anlamında 12-15 yaş arası genç kızların bu ürüne bayılacağından eminim, hediye verilerek bir yeğen, kuzen yada kardeş kolaylıkla mutlu edilebilir :)

      Sil
  3. Krem allık! Farlarını da çok sevdim gerçi, ama allık bir numara! Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allıkta aslında gözüm kalmıştı ama emin olamamıştım, şimdi bulursam kesin alacağım :)

      Sil
  4. Krem allığı gerçekten çok hoş. Bana göre serinin en başarılı ürünü. In my mint adlı farı da çok hoşuma gitti. Bugün iş çıkışı gidip serinin bende olmayan ürünlerini de tamamlayacağım. :)

    Benim bloğumda da beklerim :)

    http://kozmetikalisverisi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Bu urunler bu yazda cikarmi yani bu seri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki koleksiyonlar tek seferlik oluyor :(

      Sil
  6. Tamam teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil