23 Nisan 2014 Çarşamba

Clinique Chubby Stick Kalem Farlar ✿ Bountiful Beige ve Fuller Fudge

Öncelikle herkesin 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutluyorum. Umudum her sene biraz daha azalsa da içimdeki çocuk yine de neşeli bayram nedeniyle. Tüm çocuklara sağlıklı, mutlu, önyargısız, özgürce yaşayabilecekleri bir dünya diliyorum.
Gelelim bugün inceleyeceğimiz ürünlere...
Clinique'in chubby stick dudak balmlarını zaten çok seviyordum, aynı formda ve harika renklere sahip bu farları çıkarttıklarında kayıtsız kalamadım açıkçası. Ama yağlı göz kapaklarım nedeniyle genelde krem farlara ihtiyatlı yaklaştığımdan, bu farları almak için biraz bekledim açıkçası. Denediğim zaman yarı yarıya haklı olduğumu gördüm. Tek başına kullandığımda, gün içinde göz çizgisinde biraz topaklanıyorlar ama bu birazcık far bazının çözemeyeceği bir şey değil. Ne çok ıslak, ne çok kuru bir kıvama sahipler, sürülürken göz kapağını çekiştirmiyor, rahat sürülüyorlar. Hemen kurumadıkları için kolayca dağıtabiliyorsunuz, yalnız dağıttıkça renkleri bir hayli azalıyor ama adı üzerinde "tint" olduğu için çok yoğun bir renk hali hazırda vermiyorlar. Kapakları açılıp, dağılabilirler mi diye düşünmüştüm başta ama kapatırken duyduğunuz tık sesi sayesinde kapağın güvenli kapandığını anlıyorsunuz, böylece kuruma ihtimali de ortadan kalkıyor.
Gelelim renklere; Bountiful Beige altın pırıltılı bej rengine, Fuller Fudge ise altın pırıltılı, bronz tonlara sahip çok güzel bir çikolata kahverengi. Bountiful Beige'i ve Fuller Fudge'ı alırken açık rengi tüm göz kapağıma, koyu rengi de göz çizgime sürerek "sür-çık" tarzı, kolay bir makyaj planlıyordum. İki renk de hem bu amaçlı hem de diğer farlara baz olarak çok rahat kullanılabiliyorlar. Fuller Fudge tüm göz kapağına da çok hoş duruyor.
03 Fuller Fudge, 01 Bountiful Beige
Açıkçası acelem olduğunda yada hafif bir renk istediğimde farkettim ki elim chubby stick farlara gidiyor. Gözümün kaldığı farları (özellikle Whopping Willow ve Lavish Lilac) almamak için şimdilik kendimi tutuyorum ama fazla dayanabileceğimi sanmıyorum :) Chubby stick farları Clinique satış noktalarından yada www.clinique.com.tr adresinden 54 TL'ye satın alabilirsiniz. Sizin denediğiniz, tavsiye edebileceğiniz renkler var mı?

11 yorum:

  1. Renkler çok hoşmuş güle güle kullan =)

    YanıtlaSil
  2. Renkleri çok güzeel :O güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  3. Ikisinin rengi de harika. Guzel gunlerde kullan:)

    YanıtlaSil
  4. Renkleri gerçekten çok güzel :))

    YanıtlaSil
  5. fuller fudge bende de var ama çok elim gitmiyor dağıtması biraz zor geldi bana sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dağıtılmasında biraz problem var açıkçası, mesela baz kullanmazsam çok çabuk dağılıyor, dağıttıkça kayboluyor neredeyse. Bir de dağıtmak için sürdükten sonra fazla beklememek lazım çünkü yağlı olmayan göz kapaklarında çabuk oturuyor, yerleştiği için dağıtması zor oluyor. Pek dağıtmamayı tercih ediyorum ben de :)

      Sil
  6. Benim de göz kapaklarım yağlı ve bu seriden pembe bir far aklımdaydı. Bu yazı bazı şeyleri netleştirdi :D Fuller fudge'ı da çok beğendim. Sanırım ben kullanamam ama böyle güzel yazılardan okurum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının işe yaramasına çok sevindim, çok incesin, çok teşekkürler tatlım :)

      Sil