4 Nisan 2013 Perşembe

Küçük bir saç ürünleri alışverişi #2

Saç maceramdan daha önce burada bahsetmiştim. Saçımı boyadığım mor rengin belli olması için saçımın rengini açabildiğim kadar açabilmem lazım ama bu konuda çok başarılı değilim. Gerçi artık "Değildim." diyebiliyorum :) Wella Blondor'u ben aslında "Krem gibi bir şeydir, direkt saçıma sürerim, rengi açılır, heyoo.." diye düşünerek aldım. Kutudan açık mavi bir toz çıkınca yüzümü görmeniz lazımdı :) Neyse ki içinden çıkan kağıdı okuyunca çözümün çok uzak olmadığını anladım. Gratis'den aldığım (Bu alışverişimden daha sonra bahsedeceğim.) Wella'nın %9 derecelik sıvı peroksitiyle 1:1 oranında karıştırıp uyguladım. 50 gr. sıvıya 50 gr. toz ekledim, bilmiyorum doğru mu yaptım, biraz katı oldu ama saçımı çok güzel açtı. Galiba mavi bir tona sahip olduğu için saç açılınca normalde oluşan o turuncu tonları görmedim saçımda, çok memnun kaldım. Aldığım diğer ürün ise L'Oreal Absolut Repair saç maskesi. Saçımın rengi açılıp boyandıktan sonraki durumunu tahmin edersiniz herhalde. Keçeden biraz halliceydi. Bu maskeyi saçımı yıkayıp havluyla biraz suyunu aldıktan sonra uyguladım ve 2 dk. bekleyip duruladım. Saçımı yumuşacık yaptı. Her ne kadar bekleyip tekrar durulamak biraz zor gelse de inanın değiyor.
Siz saçınız için ne gibi ürünler kullanıyorsunuz?

4 yorum:

  1. watsons bira özlü saç cilası ve avon serum kullanıyorum bu ara saç cilasını çok severek kullanıyorum saç kremi gibi uygulama yapıyorum duruluyorum yumuşacık oluyor. avonun serumundan pek memnun değilim çok seveni var ama bana pek uymadı gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avon'un serumunu ben de duymuştum ama denemedim hiç. Avon bitince kullanmayı düşündüğün, gözüne kestirdiğin bir şey var mı?

      Sil
  2. Ben saçlarımın ucunu mavi yapmak istiyorum ama doğal rengi orta kestane. Okuduğum kadarıyla boyanın renginin iyi olması için saçı açmak lazımmış. Şu Wella Blondor' ı alsam işe yarar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçın ne kadar açık olursa renk o kadar belli oluyor. Mesela saçımın uç kısımlarında renk çok güzel görünüyor çünkü artık neredeyse beyaz oldular. Blondor'u bir acemi olarak ben çok kolay kullandım. Tavsiye ederim.

      Sil