6 Mayıs 2013 Pazartesi

Fırın Eldiveni Fırçalarınızı Nasıl Tertemiz Yapar yada Yeni Makyaj Fırçası Yıkama Yöntemim :)

Eminim çoğunuz Sigma'nın makyaj fırçalarını temizlemek için ürettiği eldivenleri görmüşsünüzdür. İlk gördüğümde silikon fırın eldivenlerine ne kadar benzediğini düşünmüştüm. Ne kadar işe yaradığında da emin olamamıştım. $39 olan fiyatını da görünce tamamen soğumuştum itiraf edeyim.
Ama fırça temizlemenin ne kadar sıkıcı bir iş olduğunu da yadsıyamayız. Onun için bu işi kolaylaştırabilecek her şeye açığım. Bu fırın eldivenini 2 hafta evvel Metro Grossmarket'de görünce ilk aklıma gelen Sigma'nın eldiveni oldu. İşe yarar mı emin olamadığımdan almadım ama aklımdan bir türlü çıkmadı. Cumartesi tekrar gidince bu sefer almadan yapamadım ve eve gelip deneyince sonuçlara çok şaşırdım.
Ben fırçalarımı yıkamak için nemlendirme etkisi olan Dove sıvı sabun ile bakteri öldürme etkisi olan Protex sıvı sabunu karıştırarak kullanıyorum. Fırın eldiveninin üstünde bulunan tırtıklar sayesinde fırçanın temizlenmesi inanılmaz kolaylaşıyor. Videoda fırçaların ne kadar çabuk temizlendiğini görebilirsiniz. Eldivenin her iki yüzünde de tırtıklar bulunduğu için hem sol elini kullananlar hem de sağ elini kullananlar bu eldivenle kolayca fırçalarını yıkayabilirler. 
Sigma gibi çok detaylı değil belki, göz fırçaları için ayrı, yüz fırçaları için ayrı yıkama yeri yok ama fırçaları kesinlikle çok çabuk ve çok güzel temizliyor ve fiyatı yalnızca 10 TL. Bayıldım, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim, eminim sizde çok seveceksiniz.

10 yorum:

  1. Ben anlamadım, nasıl yıkıyor, eldivenin içine mi konuluyor fırçalar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın, çoğu kişinin Sigma'nın ürettiği eldiveni tanıdığını düşünerek detaylı hiçbir şey yazmadım, çok üzgünüm. Ama hemen minik bir video çektim fırçaları nasıl yıkadığımı gösteren ve yazıma minik bir açıklama ekledim. Umarım daha açıklayıcı olabilmişimdir :)

      Sil
    2. :) video çok hoş olmuş. Teşekkürler.. Bende bu eldivene koyup bulaşık makinesine falan mı atıyoruz nedir diye düşünüyordum:)

      Sil
    3. Ben teşekkür ederim asıl uyardığın için, eşime okuttum yazıyı o da fırçaları eldivenin içine sokup yıkadığımı sanmış, videoyu izleyince anladı :D

      Sil
  2. Benim aklıma ilk gelen tehlike eldivenin renginin fırçaya geçme ihtimali olmuştu. Ama geçmemiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silikon olduğu için rengini vereceği hiç aklıma gelmemişti, büyük ihtimal bir problem olmaz :)

      Sil
  3. süpersin akıl akıldan üstündür :) iş görsün yeterli isme para veriliyor zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, $39 nerede 10TL nerede, değil mi :)

      Sil
  4. Bende ilk fırsatta bunu deneyeceğim :) çok mantıklı ve pratik bir uygulama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sen de benim kadar memnun kalırsın :)

      Sil