22 Nisan 2016 Cuma

H&M Far Paleti Smoky Nudes

Merhabalar,
İki haftadır migrenle uğraştığım için yazamıyordum, düzelir düzelmez ilk iş yazmaya bir türlü fırsat bulamadığım H&M'in Smoky Nudes far paleti için bilgisayarın başına geçtim.
Parlak, siyah plastik bir kapak üzerinde altın rengi H&M logosu bulunan, ince, sağlam bir paketlemeye sahip palet. Dik durabilen kapağında genişçe bir ayna bulunuyor. Seyahatler için kullanışlı, şık bir paketlemeye sahip.
İlk bakışta umut veren, güzel, kullanışlı görünen bir palet Smoky Nudes. İçinde farklı bitişlerde, natürel tonlu 9 adet far bulunuyor. 
Soldan en üstteki ilk far bazsız hiç renk vermeyen, tozutan, kireç gibi, mat yapıda krem rengi bir far. Ne yazık ki kötü başlayan açılış bu kadar olmasa da kötü devam ediyor. Yanındaki far saten dokuda, pudra rengi bir far. Az renk vermesine rağmen aydınlatıcı olarak, özellikle kaş altında hoş duruyor. Üst sıradaki son far mat yapıda sütlü kahve renginde. Bir önceki far gibi az renk veriyor ama crease kısmında doğal bir gölge yaratmak yada daha koyu bir rengin sert çizgisini yumuşatmak, dağıtmak için kullanılabilir.
İkinci sıradaki ilk far orta koyulukta, mat ile saten arasında ki dokusuyla renk vermesi fena olmayan bir kahverengi. Sonraki far bol simli, bol pırıltılı şampanya rengi. Bence en güzel parmakla uygulanıyor aksi halde tüm sim yanaklara dökülüyor, her yere yayılıyor.  Orta sıranın son farı orta koyulukta, pigmentasyonu zayıf, mat yapıda gri-kahve bir far.
En alt sıranın ilk rengi hafif ışıltılı, yumuşak, açık tonlu gri-kahve rengi bir far. Az da olsa tozutma problemi var ama renk vermesi fena değil. Sıradaki far yapı olarak öncekine benzese de ondan daha az renk veren, onun biraz soğuk tonlusu gibi görünen koyu gri-kahve bir far. Son renk ise yarı mat, yarı saten bitişli, renk vermesi hiç de fena olmayan koyu kahve-antrasit rengi bir far.

H&M'in yeni makyaj serisinde güzel ürünler varsa da bu palet ne yazık ki onlardan değil. Bu kadar hoş bir paketleme böyle başarısız farlarla heba edilmemeliydi, hele piyasada bu kadar uygun fiyatlı,  kaliteli far paleti varken. 30 TL civarındaki fiyatıyla H&M mağazalarında bulabileceğiniz bu paleti testerlarını mıncıklamadan almamanızı tavsiye ediyorum. Diğer renkleri için ben öyle yapacağım :)

Okuduğunuz için çok teşekkürler, yeni yazılarda görüşmek üzere, sağlıkla kalın..

2 yorum:

  1. Yaa çok yazık olmul gerçekten palete :( O simli renk başka farların üzerine pıt pıt yapılıp hoş bir sonuç elde edilebilir ama sırf o renk için de 30 TL verilmez tabii... teşekkürler yazdığın için Leyla'cım, sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten pigmentleri çok zayif görünüyor. Renkleri seçmekte zorlandim. En basarililar sanırım son uç kahve tonlu renk. Aslında paletteki renkler inanılmaz güzel keşke pigmentleri daha iyi olsaydi. 😕

    YanıtlaSil