21 Ocak 2014 Salı

Maybelline Up In Smoke Makyaj Seti

Boyner'de Clinique'in setini aldığım zaman bu set de gözüme takılmıştı. Maybelline'in yılbaşı için sınırlı sayıda ürettiği buğulu göz makyajı yapmanızı sağlayan bir set bu.
Kutunun arkasına buğulu göz makyajını nasıl yapabileceğinizi ve seti nasıl kullanabileceğinizi anlatan bir şema koymuşlar. 
Setin en kullanışlı yanlarından biri kapağı büyüklüğünde bir aynası olması.
Sette 4 adet far, birer adet allık, aydınlatıcı, dudak parlatıcısı ve göz kalemi bulunuyor.
İlk far siyah renkte, beklediğimden çok daha iyi renk veren, yama gibi durmadan (özellikle setteki kalemi baz olarak kullandığınızda) eşit dağılan güzel bir far. İkinci far gri renkte, siyah farın kenarlarını yumuşatıp dağıtmakta başarılı bir ürün. Üçüncü far ise sedefli bir beyaz. Son far ise gümüş pullar içeren bir siyah. Pullar göz kapağına pek transfer olmuyor yalnız, hafif pullu bir görünüm oluşuyor. Sürterek değil de baskılayarak uygulamama rağmen pullar yanaklarıma döküldü.
Far ve allık kayarak açılıyor ve aydınlatıcıya ulaşıyorsunuz.
Aydınlatıcı renk olarak hiç bir şey vermiyor. Pudra tamamen transparan, ilk başta hiçbir şey görünmüyor sandım ama ışık değişince simleri farkettim. Açıkçası bu tarz ürünleri sevmiyorum, bence aydınlatma işlemi bu ürünle yapmak pek mümkün değil. Belki dekoltede sim olarak kullanılabilir. Allık pembe tonlu, hafif renkli bir allık. Gözler yoğun olacağı için diğer ürünlerin renkleri hafif tutulmuş.
Parlatıcı nude görünüyor ama hiç renk vermiyor. Şeffaf parlatıcı olarak kullanılabilir anca. Yapış yapış değil ama kalıcı da değil.
Yoğunluğuyla beni şaşırtan bir ürün oldu bu. Koyu siyah, sürümü kolay, güzel bir kalem.
Ben aldığımda fiyatı 39.90 TL idi ama hafta sonu Watsons'da 29.90 TL'ye satıldığını gördüm. Bir-iki aksayan ürünü olsa da buğulu göz makyajı seviyorsanız deneyebileceğiniz bir ürün. Siz denediniz mi bu seti?

4 yorum:

  1. Gözüme takılmıştı amaan diyip geçip gitmiştim yanından oldukça kullanışlı gözüküyor güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım, buğulu göz makyajı seviyorsan aydınlatıcı ve gloss hariç güzel bir set, Boyner'de de 25 TL'ye inmiş, fiyatı da hiç fena değil :)

      Sil
  2. Önce çok ilgimi çekmişti; ancak sonradan allık ve pudra rengi nedeniyle, kaleminin kalıcılığına da güvenemediğim için vazgeçtim. Zaten farların rengi benim için çok koyu; ancak bir gece makyajında kullanabilirim. Görünüşü çok güzel bir set oysa ki. Bir de ufak rimel ekleseler tam olurmuş :) Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Başak'cığım :) Çok yönlü bir set değil cidden, gündüz makyajı yapmak pek mümkün değil ama özellikle kalemin ve farların kalitesi gayet iyiydi. Rimel benim de aklıma gelmedi değil, hele Maybelline'in belki de en iyi yaptığı ürün rimel olunca insan bekliyor :)

      Sil