28 Ocak 2014 Salı

MAC A Fantasy of Flowers Koleksiyonu

 MAC bahar 2014 için A Fantasy of Flowers Koleksiyonu'nu hazırlamış. Tam baharı yansıtan çok güzel renklerden oluşuyor koleksiyon, pastel renkli pigmentler, ojeler, allıklar. Great Beyond mineralize farın görünümü çok hoşuma gitti ama benim asıl ilgimi çeken bir türlü alamadığım Stereo Rose MSF, umarım bu sefer satın alabilirim :)

Perfect Topping, Stereo Rose
Golden Hours, Great Beyond

25 Ocak 2014 Cumartesi

Essence Be Loud Koleksiyonu

İki hafta evvel kendim gidemeyince alışveriş merkezine giden eşimden rica etmiştim Essence'ın yeni koleksiyonu gelmiş mi diye bakmasını. Gelmiş olduğunu görünce hemen resmini çekip yollamış ne istiyorum diye. Ben kalem şeklindeki pembe ruju ve pullu ojeyi istediğimi söyledim ama eşim o da var, bu da var diye ballandıra ballandıra anlatınca beğendiğin bir şeyi daha al dedim. Benim beğendiğimi beğenmezsin dese de aldığı şey bu şirin allık olunca beğenmemem mümkün değildi :)
Pink Me, çevrilerek açılan, kalem şeklinde, "sheer" denmesine karşın renk vermesi hiç de fena olmayan bir ürün. Kremsi bir yapısı var ve dudakları nemlendiriyor.
Ap-Ri(c)ot, açık kırmızımsı bir pembe, kayısı ve kiremit renklerinden oluşan kamuflaj desenli bir allık ve karıştırıldığında pembe/şeftali rengine dönüşüyor. Pigmentasyonu gayet iyi, güzel dağılıyor. Saten bir bitişe sahip, yanaklarda çok hoş duruyor.
Essence Ap-Ri(c)ot Allık, Pink Me Jumbo Ruj
Not Punky Nor Funky şeffaf tabanlı içinde bronz renkli minik simler, siyah kareler, küçük fuşya ve altın/yeşil yanardönerli altıgenler, büyük altın/yeşil yanardönerli altıgenler ve hologram çubuklar bulunuyor. Ürünün kendisi güzel ama fırçası çok kötü. Bazı kıllar ters yöne bakıyor ve ojeyi sürmeyi zorlaştırıyor.
Genel olarak özellikle askeri yeşilden ve kamuflajdan hoşlananlar için güzel bir koleksiyon Be Loud. Sizin bu koleksiyondan aldığınız ürünler var mı?

23 Ocak 2014 Perşembe

Clinique Whole Lotta Candy Chubby Stick Kalem Ruj Seti

Chubby Stick'leri zaten seviyordum bir de böyle şirin bir paketlemeye sahip olduklarını görünce almadan yapamadım. Clinique'in yılbaşı için bir araya getirdiği bu setin içinde 3 farklı renkte, normalin yarı boyunda Chubby Stick bulunuyor. Neyse ki  3 renk de elimde yoktu, yeni renkler deneme fırsatı buldum.
Two Ton Tomato, Voluptous Violet, Pudgy Peony
Two Ton Tomato turuncu tonlu, günlük çok rahat kullanılabilecek bir kırmızı. Voluptous Violet setteki en az pigmentli ürün ama böyle olması onu daha sürülebilir kılıyor. Dudaklarda mordan çok pembemsi bir leylak gibi duruyor. Pudgy Peony fuşya renkli bir ürün ama dudaklarda daha pastel duruyor. Çok hoş bir renk.
Two Ton Tomato, Voluptous Violet, Pudgy Peony
Eğer Chubby Stick'leri denemek istiyorsanız güzel bir set. 3 ayrı renge birden sahip oluyorsunuz ayrıca normal boyunun yarısı kadar olduğu için pek beğenmezseniz tam boyuna üzüleceğiniz kadar üzülmezsiniz. Ama belirtmeliyim ödediğiniz paranın çoğunu paketlemeye veriyorsunuz. Seti 69 TL'ye Clinique.com adresinde bulabilirsiniz.

21 Ocak 2014 Salı

Maybelline Up In Smoke Makyaj Seti

Boyner'de Clinique'in setini aldığım zaman bu set de gözüme takılmıştı. Maybelline'in yılbaşı için sınırlı sayıda ürettiği buğulu göz makyajı yapmanızı sağlayan bir set bu.
Kutunun arkasına buğulu göz makyajını nasıl yapabileceğinizi ve seti nasıl kullanabileceğinizi anlatan bir şema koymuşlar. 
Setin en kullanışlı yanlarından biri kapağı büyüklüğünde bir aynası olması.
Sette 4 adet far, birer adet allık, aydınlatıcı, dudak parlatıcısı ve göz kalemi bulunuyor.
İlk far siyah renkte, beklediğimden çok daha iyi renk veren, yama gibi durmadan (özellikle setteki kalemi baz olarak kullandığınızda) eşit dağılan güzel bir far. İkinci far gri renkte, siyah farın kenarlarını yumuşatıp dağıtmakta başarılı bir ürün. Üçüncü far ise sedefli bir beyaz. Son far ise gümüş pullar içeren bir siyah. Pullar göz kapağına pek transfer olmuyor yalnız, hafif pullu bir görünüm oluşuyor. Sürterek değil de baskılayarak uygulamama rağmen pullar yanaklarıma döküldü.
Far ve allık kayarak açılıyor ve aydınlatıcıya ulaşıyorsunuz.
Aydınlatıcı renk olarak hiç bir şey vermiyor. Pudra tamamen transparan, ilk başta hiçbir şey görünmüyor sandım ama ışık değişince simleri farkettim. Açıkçası bu tarz ürünleri sevmiyorum, bence aydınlatma işlemi bu ürünle yapmak pek mümkün değil. Belki dekoltede sim olarak kullanılabilir. Allık pembe tonlu, hafif renkli bir allık. Gözler yoğun olacağı için diğer ürünlerin renkleri hafif tutulmuş.
Parlatıcı nude görünüyor ama hiç renk vermiyor. Şeffaf parlatıcı olarak kullanılabilir anca. Yapış yapış değil ama kalıcı da değil.
Yoğunluğuyla beni şaşırtan bir ürün oldu bu. Koyu siyah, sürümü kolay, güzel bir kalem.
Ben aldığımda fiyatı 39.90 TL idi ama hafta sonu Watsons'da 29.90 TL'ye satıldığını gördüm. Bir-iki aksayan ürünü olsa da buğulu göz makyajı seviyorsanız deneyebileceğiniz bir ürün. Siz denediniz mi bu seti?

En Etkileyici Parfümler

Özgür, duru, romantik, baştan çıkarıcı… Tarzınız ne olursa olsun kısa bir araştırmayla hayalini kurduğunuz parfüme ulaşmanız an meselesi. Parfüm seçiminde notaların tene uyumu ve uyandırdığı duygular kadar şişe tasarımının etkileyici olması da önemli. Parfümünüz bir bütün olarak sizi yansıtmalı. Bu amaçla sizler için en etkileyici parfüm şişelerini derledik.

Guerlain La Petite Robe Noire

Guerlain La Petite Robe Noire, küçük siyah elbisenin fenomen hikayesiyle romantik aynı zamanda yaramaz ve baştan çıkarıcı kadınlara sesleniyor.

Bu ürünü incelemek için tıklayın.

Paco Rabanne Invictus

Sizi erkeklerin yeni güçlü dünyasına çağıran Paco Rabanne Invictus’un tasarımı da kendisi gibi yenilmez!

Bu ürünü incelemek için tıklayın.

Marc Jacobs Daisy

Zamanında yaratıcı tasarımıyla FIFI ödüllerini de kazanan Marc Jacobs Daisy, senelere meydan okuyor ve orijinalliğini koruyor. Şişe tasarımı parfümün adı gibi papatya şeklinde ve çok renkli! Enerjik ve cesur kadınların seçimi Marc Jacobs Daisy, meyveli notalarıyla bağımlılık yaratıyor.

Bu ürünü incelemek için tıklayın.

Roberto Cavalli Just Cavalli

Piton, cam ve metalin birleşimiyle hayat bulan tasarım, Cavalli erkeğinin baştan çıkarıcı karakterini ve tutkusunu yansıtıyor.

Bu ürünü incelemek için tıklayın.

Flower in the Air

Flower in the Air, şişe tasarımında her detayın ne kadar önemli olduğunu gösteren bir diğer parfüm. Çiçeklerin özgürlüğünden esinlenen tasarım, kırmızının enerjisinden yararlanıyor ve kısalığıyla Flower by Kenzo ile arasındaki bağı vurguluyor.

Bu ürünü incelemek için tıklayın.

Lolita Lempicka Feminine

Lolita Lempicka Feminine, elma şeklindeki tasarımı ve mor rengiyle masallar kadar tutkulu!

Bu ürünü incelemek için tıklayın.

İçlerinden hiçbiri size göre değil mi? Ya da parfümünüzü değiştirmek mi istemiyorsunuz Hepsiburada’da 99,90 TL’den başlayan fiyatlarla alabileceğiniz yüzlerce parfüm modelini inceleyebilirsiniz veya kendi parfümünüzün Hepsiburada.com’daki fiyatına göz atabilirsiniz. Hepsiburada.com’daki parfümler için tıklayın. :)

Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Ocak 2014 Pazartesi

Sephora Walk on the Wild Side Oje


Herkese merhabalar,
Sephora'nın doğumgünü hediyesi olarak verdiği bu minik ojeden bahsedeyim dedim bugün :)
Walk on the Wild Side mavi-yeşil yanardönerli metalik görünümü olan bir oje. Metalik ojelerde çizgili bir görünüm oluşabiliyor. Bu ojede çizgili görünüm çok hafif  ve hiç rahatsız etmiyor. Çok çabuk kuruyor ve iki kat yeterli oluyor. Kısacası gayet güzel bir oje. Siz ne dersiniz?

16 Ocak 2014 Perşembe

Flormar.com Alışverişim

Taşınırken bir kaç parça hariç tüm makyaj malzemelerimi toparlamıştım. Galiba hatam ilk onları toplamaktı. Çünkü bir süre sonra "Ya şunu niye kaldırdım", "Şunu keşke kaldırmasaydım" diye söylenmeye başladım. Bu söylenmelerden biri de yeşil bir far içindi. Şöyle orman yeşili yada zümrüt yeşili bir far, insanın canı çeker mi, çekti işte. Ama halihazırda bayıldığım yeşil farlarım olduğu için çok para verip yenilerini almak istemedim. O nedenle hem bir kaç yeşil seçeneği içeren hem de fiyatı gayet makul olan Flormar'ın far paletini almakta karar kıldım. Yanında tabii ilgimi çeken bir iki şey daha aldım :)
Flormar'ın 09 numaralı paleti 5 adet mat renk içeriyor. Açıkçası sitede biraz daha farklı görünüyordu, mesela ortadaki yeşil sitede daha çok zümrüt yeşili gibi görünürken gerçekte neredeyse fıstık yeşili. Çok pigmentli değiller ama özellikle sondaki iki far son derece kalıcı. Fiyatı 16.50 TL.
Flormar 09 no'lu far paleti
Bir kaç sene evvel kağıt takma kirpikler piyasaya sürüldüğünde desenlerine bayılmıştım ama Türkiye gelmeleri pek mümkün olmadığı için iç geçirmiştim. Flormar'ın bu ürünü sattığını görünce hemen aldım tabii. Henüz denemedim, bakalım kullanımları ne kadar rahat. Fiyatı 12 TL.
Ojelerden de MG08 numaralı manyetik olanını Gratis'den aldığım (ve henüz bahsedemediğim bir çok üründen biri olan) mıknatıs uçlu kalemi denemek için almıştım. 431 numaralı ojenin de sitede rengi hoşuma gittiği için almıştım ama geldiğinden onun da biraz farklı olduğunu gördüm ama kötü bir renk değil.
Sonuç olarak Flormar'ın sitesindeki renklere pek güvenmemeyi öğrendim. Neyse ki Kahramanmaraş Piazza AVM'de Flormar'ın mağazası var, oradan alışverişlerimi yapabilirim. Sizin de "aldığım renge hiç benzemiyor" tarzı tecrübeleriniz oldu mu?

14 Ocak 2014 Salı

Clinique Party Favours Makyaj Seti

Herkese merhabalar,
Yine bir Clinique alışverişi, setler tükenmeden paylaşayım dedim :) Yılbaşından evvel Boyner'e bir uğramıştım. Clinique'in yılbaşı için ürettiği Party Favours makyaj setini görünce almadan duramadım.
Set gerçekten dolu dolu, yanlış değilsem oje ve göz kremi hariç ürünlerin hepsi tam boy. Neredeyse yalnızca bir fondöten ekleyip tüm makyajınızı yapabileceğiniz kadar dolu. Ürünler çok kullanışlı bir çantanın içinde geliyor. Ağzı fermuarlı, ortasındaki çıt çıtlar sayesinde içine koyduğunuz ürünlerin çokluğuna göre katlayarak çantayı küçültebiliyorsunuz. Sette bulunan High Impact rimel zaten severek kullandığım, topaklanmayan, hacim kazandıran, güzel bir ürün. Sette makyaj ürünlerinin haricinde bir de All About Eyes  göz kremi bulunuyor.
Setteki paletin içerisinde dört adet far bulunuyor. Paletin aynasında bulunan koruyucu filmi farları nasıl kullanabileceğinizi gösteren bir şema ile değerlendirmişler. Tabii aynayı kullanabilmeniz için filmi sökmeniz gerekiyor.
Paletteki ilk farın adı tam olarak "sınırlı üretim pembe tonu", pırıltılı açık pembe bir renk. Tüm göz kapağına uygulanabileceği gibi göz pınarını aydınlatmak için de kullanılabilir. Hazy, gri/kahve (taupe) renginde güzel bir far. Raspberry Beret mat, gül kurusu renginde. Çok yoğun değil ve güzel dağılıyor, bu nedenle hasta gibi görünmeden hoş bir renk yakalayabiliyorsunuz. Chocolate Covered Cherry bordo tonlu bir kahverengi far, sette bulunan kalem ile neredeyse aynı renkte.
All About Shadow 4'lü Far Seti Limited Edition Pink Shade, Hazy, Raspberry Beret, Chocolate Covered Cherry
Setteki bir diğer ürün de Chubby Stick Intense renkli dudak nemlendiricisi.
Sınırlı üretim olan Roundest Raspberry hafif sıcak tonlu orta koyu pembe renkte, yoğun pigmentli, kremsi, çok güzel bir ürün.
Quikliner For Eyes Intense yine sınırlı üretim olan Black Honey renginde. Bordo tonlu kahverengi göz kalemi inanılmaz yumuşak, kremsi ve pigmentli. Gerçekten harika bir kalem.
Chubby Stick Intense Roundest Raspberry, Quikliner For Eyes Intense Black Honey
Setteki son ürünse sıcak tonlu bir pembe olan Cosmo Chic. İlk katı fena sayılmaz ama ikinci katta mükemmel görünen bir oje.
Clinique'in Party Favours makyaj seti 129 TL'lik fiyatıyla çok karlı bir set gerçekten. Bu tonlardan hoşlanıyorsanız kaçırmayın derim.

11 Ocak 2014 Cumartesi

Yves Rocher Alışverişim

Geçen blog çekilişim için Yves Rocher'den alışveriş yaparken aaa bu güzelmiş, bu da güzelmiş derken derken kendime de bir şeyler almıştım. Denemek için güzel ürünler gibi görünmüşlerdi gözüme. Bakalım neler almışım :)
  • Hediye Sepeti Bu metal sepeti aslında içine banyo ürünlerimi koymak için almıştım. Küvetimizin hemen üzerinde bulunan pencerenin önünde bu sepeti koyup içene şampuan, duş jeli vs. yerleştirmek için mükemmel bir yer vardı ama taşındığımız yerde şimdilik nereye koyacağımı bulamadım :( Biraz evimi özlüyorum galiba. Bir de ben siyah rengini almıştım yada fotoğrafta öyle görünüyordu ama bu renk geldi, belirtmek istedim. Fiyatı 6 TL.
  • Yıpranmış Saçlar için Onarıcı Saç Yağı İçinde organik jojoba yağı, babassu  yağı, Güney Amerika fındığı yağı bulunan hoş kokulu bir yağ. Benim ilgimi çeken yönü saçınızı yıkamadan evvel kullanıp 10 dk. bekletip saçınızı yıkıyorsunuz. Her zaman kullandığım Nashi argan yağımı da saçımı yıkamadan evvel denedim, o da hoşuma gitmedi değil. Ona göre fiyatı da bir hayli uygun. Fiyatı 19.90 TL.
  • Organik Vanilyalı Duş Jeli Kokusu hoşuma gittiği için aldım ama daha kullanmaya fırsat bulamadım. Doğada çözülebilir olması çok büyük bir artı. Pompası ayrı satılıyor ama fiyatını hatırlayamadım. Duş jelinin fiyatı 19.90 TL.
  • Culture Bio Ferahlatıcı Temizleme Jeli Yapısı itibariyle özellikle ilgimi çeken bir ürün oldu bu. Misel bir ürün ama jel kıvamında. Diğer misel solüsyonlar gibi gözlerde ve yüzde kullanılabiliyor. Ayrıca içindeki aloe vera ile cildi nemlendiriyor ve tertemiz bir içeriğe sahip.
  • İkili Far Lacivert ve altın rengi ikili farı, lacivert rengini beğendiğim için almıştım. Bu tarz renkleri görünce dayanamıyorum ne yazık ki :) Fiyatı 27.90 TL
  • Kuru Saçlar İçin Besleyici ve Onarıcı Durulanmayan Bakım Haftada 2-3 kez saç uçlarına uyguladığınız bir ürün. Saçınızın durumu pek önemli değil, ister ıslak, ister kuru, ister temiz, ister kirli her türlü uygulayabiliyorsunuz. Temel olarak yulaf ve badem yağı içeriyor, silikon ve paraben içermiyor. Fiyatı 16.90 TL
  • Canlandırıcı Nem Maskesi Saf üzüm suyu içeren bir nem maskesi. Kış aylarında nemsiz cilt büyük bir problem oluyor benim için. Bakalım ne kadar işe yaracak. Fiyatı 12.90 TL.
Aslında bir de ruj almıştım ama onu fotoğraflara eklemeyi unutmuşum, ondan daha sonra bahsederim. Eşimin tabiriyle bir sonraki yazıda "görüşmek üzerinceye kadar" kendinize iyi bakın hanımlar :)

9 Ocak 2014 Perşembe

Vanilya Club Kasım, Aralık & Ocak Kutuları

 Herkese merhabalar :)
Taşınma telaşıyla Kasım ve Aralık ayı Vanilya Club kutularını paylaşamamış, hatta ürünleri bile deneyememiştim. Ocak kutum gelince onlardan da bahsedeyim dedim.
Önce Ocak ayı kutusuyla başlayayım. Kutuyu alınca biraz şaşırdım aslında, bir hayli göz doyuran bir kutu olmuş.
  • Boots No 7 Intelligent Balance Fondöten Boots'dan daha önce burada bahsetmiştim. Kutuda fondöteni görünce renginin koyu olacağından emindim ama bu kadar koyu da beklemiyordum. Nasıl olduğunu denemeye bile yanaşmayacağım gibi görünüyor çünkü gerçekten çok koyu.
  • Lancaster Suractif  Non-Stop Lifting Serisi Sıkılaştırıcı ve toparlayıcı etkisi bulunan bu seriden ikisi aynı gündüz kremi olmak üzere (biri tüp, biri poşet şeklinde) 6 numune yollamışlar. Genelde 3ml'lik numuneler olduğu için çok bir şey anlaşılacağını düşünmüyorum ama deneyip göreceğiz.
  • Kitoko Yağ Tedavisi Karite yağı (shea butter) ve argan yağı içeren bir saç bakım ürünü. Ayrıca içinde UV filtresi, A ve E vitaminleri de bulunuyor. Islak yada kuru saça uygulanabilen yağ, güzel bir güzel bir ürüne benziyor.
  • Palmer's Çatlak Önleyici Masaj Kremi Organik içerikli özellikle hamileler için derinin gerginliğini azaltmaya yardımcı yoğun ama çabuk emilen bir krem.

Lancaster Suractif  Non-Stop Lifting Serisi
 Lancaster Suractif  Non-Stop Lifting Serisi
Boots No 7 Intelligent Balance Fondöten 45 Walnut
Boots No 7 Intelligent Balance Fondöten 45 Walnut
Gelelim Aralık ayı Vanilya Club kutusuna;
  • LCN Zeytinyağlı El Losyonu Çabuk emiliyor ve güzel nemlendiriyor. Kokusu da çok hoş.
  • Betty Boop Dudak Nemlendirici Hafif renk veren bir dudak nemlendiricisi.
  • China Glaze Platinum Pieces Çatlayan Oje Gümüş renkli çatlayan oje.
  • Allpresan Sensitive 1 Köpük Nemlendirici İlginç bir tasarıma sahip, sprey şeklinde bir nemlendirici. Hafif bir nemlendirme özelliği var, kokusu da açıkçası hiç hoşuma gitmedi.
  • Goldwell 60 Saniye Bakım Kremi Renk koruma özellikli, çabuk etki eden bakım kremi.
  • Goldwell Onarıcı Etkili Şampuan Yıpranmış ve ince telli saçlar için ama ben hassas saç derim nedeniyle kullanamayacağım.
Aralık ayı kutusu çok da işime yarayan ürünler içeren bir kutu olmadı benim için.
Son olarak da Kasım ayı kutusuna bakalım;
  • Natura House Pura Natura Yüz Temizleme Jeli %98.5 doğal içeriğe sahip, gözenekleri sıkılaştıran ve cildi canlandıran bir ürün.
  • Dairy Fun Duş Jeli Bana hindistancevizli olanı geldi. Hoş bir kokusu var.
  • Boots Vitamin Recovery Mask - Bitkisel Yüz Maskesi Yorgun ve cansız ciltleri vitamin yüklemesiyle yenileyen bir maske.
  • Osmo Wonder 10 On Etkili Durulanmayan Sprey 10 özelliği tek bir üründe toplayan bir saç spreyi. Vaatleri çok güzel, umarım işe yarıyordur.
  • Gulsha Gül Distilesi Gül suyunun etkileri malum. Ben kışın nemini kaybeden cildim için tonik olarak kullanmayı düşünüyorum.
  • Natura House Beemy Honey Yüz Temizleme Jeli Diğer bir Natura House ürünü olan bu jel temizlerken aynı zamanda cildi besleyen ve yumuşatan bir ürün.
Kutularımız şimdilik bu kadar. Siz kutular hakkında neler düşünüyorsunuz?